Bresc B.V.

  • [##usp_1##]
  • [##usp_2##]
  • [##usp_3##]

Bresc is het verlengstuk van uw keuken

Over Bresc

Het DNA van Bresc is terug te voeren op de begintijd, waar de focus van het bedrijf op de gastronomie lag. Dit begon met het kweken van slakjes door Jan Hak, Ruud Seltenrijch en Henk Brunt. Deze slakjes werden verpakt in glazen potjes en rechtstreeks aangeboden aan de betere horeca. In de naamgeving Bresc kun je deze roots nog steeds terugvinden. BRESC staat namelijk voor BRunt ESCargots. Door de stijgende vraag vanuit de gastronomie naar deze potjes met ‘escargots’, werd besloten de producten aan te bieden via de horeca groothandel. Met de Franse Cuisine als uitgangspunt werd als volgende stap naast slakjes ook kruidenboter ontwikkeld, die bij de bereiding van dit klassieke gerecht gebruikt kon worden.

De authentieke smaakbeleving van deze kruidenboter werd gecreëerd door het gebruik van verse knoflook en groene kruiden. Kijkend naar de verschillende bestaande conserveringsmethoden werd de vervolgstap snel bepaald. De kruiden werden gepekeld met wat zout en konden nu als single puree vanuit de koeling worden aangeboden. Het begrip koelvers was gezet.In 2005 zijn wij gestopt met de productie van escargots om ons verder te ontwikkelen in het ‘veld’ van knoflook en kruiden.

Vanuit het begrip koelvers zijn wij ons steeds meer gaan richten op de Europese gastronomie en de behoeftes omtrent knoflook- en kruidenproducten voor culinaire professionals. In een wereld die sterk onderhevig is aan trends en mondiale invloeden, hebben wij ons ontwikkeld als de knoflook en kruiden connaisseur. Met een breed en diep assortiment bieden wij voor ieder segment in de gastronomie een koelverse oplossing. Van single purees tot kruidenmelanges geïnspireerd op de buitenlandse pure smaken. Dit alles met het gebruiksgemak van nu en constante kwaliteit.

In de loop der jaren hebben wij veel unieke kennis en ervaring opgebouwd in de ontwikkeling en productie van koelverse ingrediënten. Wat in 1991 begon met slakken in glazen potjes, gericht op de betere horeca, is hedendaags uitgegroeid tot een zelfstandige organisatie gevestigd in Werkendam. Met meerdere disciplines  in huis zoals Marketing, R&D, Inkoop, QESH en Productie en met ruim 80 medewerkers zijn wij met recht de koelvers specialist.

Over Bresc

Bresc filosofie

Bresc is de specialist in koelverse knoflook- en kruidenproducten gericht op de Europese gastronomiemarkt. Bij de ontwikkeling van onze producten gaan wij uit van pure smaken, optimaal gebruiksgemak en constante kwaliteit. Wij laten ons inspireren door de culinaire professional uit de gastronomie. Altijd op zoek naar nieuwe smaaksensaties, nieuwe concepten en verschillende toepassingsmogelijkheden om op meerdere niveaus binnen de gastronomie de chef behulpzaam te zijn. Van enkelvoudige kruiden en knoflook tot verfijnde kruiden melanges en ready-to-use oplossingen.

Om de pure en constante kwaliteit van onze producten te borgen, bouwen wij aan langdurige relaties met onze telers en klanten. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de producten die uw gast in het restaurant consumeert. Bresc kiest als producent voor transparantie en duidelijkheid in alle schakels van de keten.

Wij streven ernaar dé producent en inspirator in koelverse oplossingen te zijn voor de professional die op een culinaire manier met het bereiden van voedsel bezig is.

Bresc kernwaarden

Onze bedrijfsfilosofie komt voort uit de kernwaarden die ons Bresc DNA vormen

Gastvrij

Gastvrij

zijn zit in onze genen. Wij streven naar een respectvolle en persoonlijke relatie met de mensen waarmee wij in contact komen. We beseffen dat wij te gast zijn op deze aarde en we gaan zorgzaam om met onze planeet.

Open

Open

zijn is kiezen voor transparantie en duidelijkheid. Wij zijn trots op wat wij doen en hoe wij dat doen. 

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig

zijn is voor ons het ontdekken van nieuwe smaaksensaties, concepten, toepassingen en markten. Nieuwsgierig zijn is voor ons het ontdekken en ontplooien van de talenten van onze medewerkers.

Teamwork

Teamwork

met onze klanten, leveranciers, collega’s en relaties. De kracht van teamwork is sterker dan ieder individu.

Terug naar de bron

Onze grondstoffen

Alles begint bij de bron. In onze optiek is er een rechtstreekse lijn van de teler op het land tot het gerecht op het bord in het restaurant. Wij kopen bij de bron en zien onze leveranciers als partners, net zoals onze klanten. Wij geloven in gezamenlijke ketenverantwoordelijkheid en streven naar langdurige relaties met onze leveranciers. Een constante samenwerking om de kwaliteit te borgen en, waar mogelijk, te verbeteren. Iedere grondstof heeft zijn eigen natuurlijk areaal en dit respecteren we zo veel mogelijk. 
[##text_read_more##] »

Certificering

Met onze eigen afdeling QESH in huis behouden wij continu controle over onze interne processen. De nauwe samenwerking van QESH met afdelingen als Inkoop, R&D en Productie zorgt ervoor dat wij de voedselveiligheid zo hoog mogelijk kunnen houden om onze kwaliteit te borgen. Wij stellen strenge eisen aan onze leveranciers en hanteren een strikte ingangscontrole op onze grondstoffen. Door met monsters en offertes al productspecificaties mee te sturen is direct helder welke ingrediënten zijn gebruikt en aan welke kwaliteitsnormen wordt voldaan. 

Wij voldoen aan alle Europese wetgevingen omtrent voedselveiligheid, arbeid en milieu en zijn gecertificeerd volgens het GFSI goedgekeurd systeem BRC. Bresc is getoetst tegen de BRC versie normen die de volgende zaken omvatten:

  • Het kwaliteitssysteem wordt gedragen door het management en de directie.
  • Het voedselveiligheidsplan: in het HACCP-plan beschreven en onderbouwd.
  • Het voedselveiligheid- en kwaliteitsmanagementsysteem is goed gedocumenteerd en beheerd. Daarnaast is aantoonbaar gemaakt dat het systeem werkt en up-to-date wordt gehouden.
  • Het personeel: alle medewerkers zijn getraind en opgeleid zodanig dat ze bij afwijkingen de juiste acties ondernemen om de voedselveiligheid te kunnen waarborgen.
  • De vestiging: het proces en de locatie zijn zodanig ingericht dat contaminatie vanuit omgeving wordt voorkomen.
  • Productbeheersing: vanaf de ontwikkeling bij R&D tot de productie is de verpakking geschikt voor de af te vullen producten.
  • Procesbeheersing: met behulp van procedures en instructies zorg dragen en aantoonbaar maken dat de procesvoering voldoet aan de gewenste kwaliteitskenmerken in overeenstemming met het HACCP voedselveiligheidsplan.

Research & Development

Met een team van productontwikkelaars en culinair adviseurs werken wij samen aan de koelverse oplossing voor morgen. De pure smaak en het gebruiksgemak van onze producten zijn de belangrijkste randvoorwaarden in het productontwikkelingsproces. [##text_read_more##] »